Prodajna mjesta

ASBIS d.o.o. svojim klijentima u Bosni i Hercegovini nudi široku paletu IT proizvoda. Listu prodajnih mjesta u vašoj blizini pogledajte ovdje.Proces zapošljavanja

U cilju nam je kroz proces selekcije upoznati ne samo vaše jake i slabe strane, već i vama pružiti informacije o kompaniji i traženom radnom mjestu. Dobit ćete sve potrebne informacije kako biste imali što bolju sliku o tome na koji način radimo i koje su to odgovornosti radnog mjesta za koje ste aplicirali. 

Smatramo da je proces zapošljavanja uspješno odrađen samo ukoliko imamo zadovoljnog zaposlenika i zadovoljnog poslodavca. 

Proces zapošljavanja uobičajeno ide kroz 5 slijedećih koraka.

1. Psihološko testiranje

Na temelju životopisa odlučujemo koga ćemo pozvati na psihološko testiranje.  U životopisu trebate što bolje istaknuti iskustva i konkretna postignuća u karijeri, relevantna za poziciju koju tražimo. Životopis vam je ulaznica u proces selekcije.

Pod psihološkim testiranjem smatramo ispitivanje kognitivnih sposobnosti i osobnosti. Kroz testove dobijamo informacije o tome koliko dobro ćete se snaći u nepoznatoj ili problematičnoj situaciji, koliko ste otvoreni za suradnju, prilagodljivi, što vas motivira kroz karijeru i druge karakteristike koje nam trebaju olakšati odluku o tome ko će ići u drugi proces zapošljavanja. 

2. Inicijalni intervju 

Kroz inicijalni intervju provjeravamo činjenice navedene u vašem životopisu. Također, postoji mogućnost razgovora i o rezultatima postignutim na testovima. Psiholog vas može pitati da mu pojasnite rezultate testa osobnosti.  Na prvom intervjuu postoji mogućnost da uz psihologa, bude prisutan odmah i neposredno nadređeni voditelj za poziciju koju tražimo. 

3. Stručni test

Vrsta stručnoga testa, kao i oblik (pisana ili usmena forma) zavisi od pozicije koja se traži. U nekim slučajevima stručni test se može napraviti kroz intervju (npr. komunikacija na engleskom jeziku). U nekim drugim slučajevima, stručni test može biti u vidu nekih stručnih zadatka u excelu ili drugačije, ovisno o poziciji. 

4.  Završni intervju

Samo oni koji su zadovoljili u prethodna tri koraka, pristupaju završnom intervjuu. Ovisno o razini i vrsti pozicije, nekada je nužno odraditi i intervju sa osobama na centralnim regionalnim pozicijama, uobičajeno su to intervjui putem skype-a.

5.  Ponuda

Kandidat koji najbolje odgovara zahtjevima radnog mjesta, dobija zvaničnu ponudu za zapošljavanje.